Tratamente

Cele mai cunoscute tratamente impotriva caderii parului

Iti sugeram sa incepi cu tratamentele pentru caderea parului cele mai eficiente. Exista suficiente dovezi in sensul ca functioneaza la majoritatea oamenilor si le poti obtine aproape din orice farmacie.

Aici vom prezenta cele mai cunoscute tratamente si vor fi actualizate permanent in functie de studiile noi. Retine insa ca pentru orice tratament non-chirugical este nevoie de perseverenta.

De asemenea, nu porni niciodata un tratament fara consultarea prealabila medicului.

1. Tratamente impotriva caderii parului, non-chirurgicale, demonstate in studii clinice (reputabile):
Majoritatea oamenilor au raspuns la aceste tratamente. Perioada minima de raspuns este de la trei pana la sase luni incolo si eficacitatea lor a fost demonstrata in numeroase studii clinice de tipul double-blind.

Rogaine (Minoxidil) si Propecia (Finasterida) sunt singurele aprobate de U S Food and Drug Administration (FDA) ca tratamente impotriva alopeciei! Dudasterida este inca in faza de studii clinice.

2. Tratamente naturiste impotriva caderii parului:


Aceste tratamente au functionat in unele cazuri, dar nu exista studii clinice (reputabile) in ceea ce le priveste. Lipsa studiilor clinice poate fi pusa si pe seama faptului ca nu sunt catalogate ca medicamente, iar pentru punerea lor in comert nu este nevoie de aprobarea autoritatilor din domeniul medicamentelor.

Faptul ca nu sunt catalogate ca medicamente si ca nu trebuie o aprobare prealabila de la o autoritate competenta trebuie sa fie motive in plus de verificare atunci cand decidem sa cumparam asemenea produse. Practic, oricine poate comercializa produse naturale, fara un control riguros al autoritatilor competente.

Unii pacienti utilizează aceste tratamente in combinatie cu alte tratamente sau in timpul pauzelor cu tratamentele principale.

Si in cazul tratamentelor naturale (mai ales in situatia in care decideti sa le folositi in paralel cu tratamentele principale care au ca principiu reducerea DHT-ului) va recomandam consultarea prealabila medicului de specialitate.