FAQ - Caderea parului

I. Intrebari generale despre caderea parului

1. Exista tratamente dovedite ca functioneaza in cazul alopeciei androgenice?
Da. Tratamente impotriva caderii parului, non-chirurgicale, demonstate in studii clinice (reputabile) sunt pe baza urmatoarelor substante (generice) active:
2. Care este perioada minima in care un tratament impotriva caderii parului ar trebui sa-si faca efectul?
Tinand cont de ciclul lent de crestere al parului, perioada minima de raspuns la majoritatea tratamentelor impotriva caderii parului nu are cum sa fie mai mica de 2-3 luni.

3. In cazul alopeciei androgenice parul se mai regenereaza?
Depinde daca mai exista sau nu radacina parului. In general, in alopeciea androgenica parul se subtiaza, apoi cade, iar in etapa finala dispare cu totul (inclusiv radacina) in mod ireversibil. Deci, parul nu se mai poate regenera daca nu mai are radacina.

In cele mai optimiste scenarii, cu tratamentele actuale se recupereaza parul ce s-a pierdut in ultimele 18-24 de luni si, de obicei, in zona din crestetul capului (vertex). In zona frontala, parul pierdut rareori se recupereaza cu tratamentele actuale.


II. Intrebari despre Minoxidil

1. Am inceput tratamentul cu minoxidil, insa parul imi cade si mai rau. Sa opresc tratamentul?
In general, acest lucru este normal intrucat parul aflat in faza telogen (faza de repaos a parului) cade, fiind astfel inlocuit de fire noi de par - faza anagen. Exista voci care spun ca o astfel de reactie in primele saptamani de tratament, semnifica faptul ca exista raspuns favorabil la tratamentul cu minoxidil, iar daca nu apar alte probleme acesta ar trebui continuat.

2. Cum se foloseste Minoxidil? De cate ori trebuie sa folosesc Minoxidil?
Majoritatea producatorilor recomanda folosirea de doua ori pe zi (dimineata si seara). Daca nu este posibil acest lucru, macar odata pe zi (seara, cu doua ore inainte de culcare) este recomandabil. Afla aici mai multe informatii

3. Exista minoxidil in forma lichida, dar si spuma. Care este mai bun/eficient?
Parerile sunt impartite. Unii spun ca este mai eficient in forma lichida, deoarece se absoarbe mai usor in piele. Dimpotriva, altii mentioneaza faptul ca spuma se absoarbe mai usor in piele. Mai exista si alte probleme. Unele persoane suporta forma lichida, altele nu (aparand roseli, matreata). In cazul persoanelor cu parul lung, este mai greu de aplicat spuma etc.

4. Am folosit Minoxidil si mi se usuca scalpul/fac matreata. Ce pot sa fac?
Matreata este unul dintre cele mai cunoscute efecte in tratamentul cu minoxidil. In special, forma lichida a minoxidilului este cunoscuta pentru acest efect. De altfel, acesta a fost si unul dintre motivele pentru care unii producatori au trecut la minoxidil spuma.

Se poate incerca un tratament impotriva matretii. De altfel, exista opinii in sensul in care ketokonazol-ul ar fi benefic si in cazul alopeciei, avand efecte anti-androgenice usoare. Daca nu functioneaza, consultati un medic sau intrerupeti tratamentul cu minoxidil.

5. Cat timp trebuie sa folosesc tratamentul cu Minoxidil Cat timp se face tratament cu Minoxidil?
Daca suportati bine tratamentul si exista rezultate satisfacatoare, trebuie sa fiti consecventi. Pentru a obtine rezultate maxime este nevoie de un tratament continuu de minimum 10-14 luni. Dupa 24 de luni de tratament, Minoxidilul isi poate pierde eficacitatea. In acest caz, unele persoane recomanda sa se ia o pauza de una-trei luni si apoi sa se inceapa tratamentul din nou. Afla aici mai multe informatii

6. La ce sa ma astept de la un tratament cu Minoxidil? O sa-mi recapat parul pierdut?
Rezultatele Minoxidilului sunt evidente, dar nu magice. Ca majoritatea tratamentelor, Minoxidilul are efecte satisfacatoare in primele stagii ale "bolii" sau folosit preventiv in cazul celor cu antecedente in familie. In cele mai optimiste scenarii, se recupereaza parul ce s-a pierdut in ultimele 18-24 de luni si, de obicei, in zona din crestetul capului. In zona frontala, parul pierdut rareori se recupereaza cu Minoxidil. Cu toate acestea, este de necontestat faptul ca Minoxidilul incetineste caderea parului, iar parul ramas isi recapata grosimea, fiind mai rezistent.

7. Ce se intampla cu parul daca incetez tratamentul cu Minoxidil?
Cel mai probabil, parul va continua sa cada in acelasi ritm ca inainte de tratament. Daca nu ai efecte adverse la Minoxidil si daca functioneaza in cazul tau, continua tratamentul.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.